Dagligdagen i vuggestuen

Dagligdagen i Børnehuset Hellebæk:

Vi starter alle dage samlet i fællesrummet med dæmpet lys. Om vinteren har vi altid lanterne med lys ude og tændte stearinlys inde – det er vigtigt for os, at børn og voksne kommer til et hus med en stemning der føles varm og hyggelig.

Vi spiser morgenmad sammen indtil kl. 8.00 hvorefter vi deler vi os ud i huset. Vi prioriterer, at arbejde i mindre grupper med børnene for, at optimere nærværet og dermed også børnenes udvikling.

Kl. 9.00 er der frugtsamlinger inde eller ude alt efter hvor børnene er i aktiviteterne. Samlingerne består af et lille måltid, kombineret med diverse pædagogiske aktiviteter alt efter børnegruppens behov og børnenes udviklingsstadie.

Efter frugtsamlinger kan Børnene alt efter pædagogiske aktivitet både være ude, på ture eller lave aktiviteter i grupper rundt i huset. Vi er ude på opdagelse i stort set i alt slags vejr.

Kl. 11 spiser vi frokost, dette foregår også ude, på ture eller rundt i huset. børnene under 3 år får vores hjemmelavede økologiske mad, som tilberedes af vores Kok og Ernæringsteknolog Charlotte, ligesom de tilbydes mælk.

Efter frokost sover de fleste af de små børn. Alle børn under to år sover som udgangspunkt ude. Børn over to år (som ifølge loven ikke må være fastspændt) sover i lave kryber inde. De børn der ikke sover mere, er ude sammen med de større børn.

Kl. 14 samles vi i små grupper for, at drikke mælk og spise hjemmebagte boller eller andet godt lavet af Charlotte. Vi har i huset sukkerpolitik og det er sund mad der serveres.

Eftermiddagen spenderes som regel ude i sommerhalvåret, om vinteren varieres det mere. Vi samler alle børnene sidst på dagen og lukker huset på én af stuerne eller ude med diverse aktiviteter.