Dagligdagen i børnehaven

Dagligdagen i Børnehuset Hellebæk:

Vi starter alle dage samlet i fællesrummet med dæmpet lys. Om vinteren har vi altid lanterne med lys ude og tændte stearinlys inde – det er vigtigt for os, at børn og voksne kommer til et hus med en stemning der føles varm og hyggelig.

Vi spiser morgenmad sammen indtil kl. 8.00, hvorefter vi deler vi os ud i huset. Vi prioriterer, at arbejde i mindre grupper med børnene for, at optimere nærværet og dermed også børnenes udvikling.

Kl. 9.00 er der frugtsamlinger inde eller ude, alt efter hvor børnene er i aktiviteterne. Samlingerne består af et lille måltid, kombineret med diverse pædagogiske aktiviteter, alt efter børnegruppens behov og udviklingsstadie.

Efter frugtsamlinger kan Børnene alt efter pædagogiske aktivitet, både være ude, på ture eller lave aktiviteter i grupper rundt i huset. Vi er ude på opdagelse i stort set i alt slags vejr.

Kl. 11 spiser vi frokost. Vi har økologisk madordning til alle børn. Maden tilberedes i huset af vores madmor. Frokosten foregår også ude, på ture eller rundt i huset. Børnehavebørnene har selv drikkedunke med vand med, som de drikker af i løbet af dagen og til frokosten.

Efter frokost sover nogle af børnene. De børn der ikke sover mere, er sammen ude.

Kl. 14 samles børnene i små grupper, ude eller inde og drikker mælk og spiser hjemmebagte boller eller andet godt lavet af vores madmor. Vi har i huset sukkerpolitik og det er sund økologisk mad der serveres.

Eftermiddagen spenderes som regel ude i sommerhalvåret, om vinteren varieres det mere. Vi samler alle børnene sidst på dagen og lukker huset på én af stuerne eller ude med diverse aktiviteter.